marzuna

Friday, January 14, 2011

Once Upon a Time in Bali Part 1

Pada 5/1/2011 saya dan En Suami bersama-sama dengan Mya Omei telah terbang ke negara Indonesia.
Pagi jugak kita orang bangun pada hari itu, lbh kurang jam 0430.Almaklumlah excited terlebih[padahal beg tak siap kemas lagi].Siap punya siap dalam pukul 7 jugak kita orang gerak dari rumah menuju ke airport. Terima kasih pada adik ipar saya kerana sudi tolong hantar ke airport walaupun dia bekerja pada hari tu.Walaupun kami keluar pagi-pagi dah tapi jalan dah mula jem.Nasib baik sempat sampai airport pukul 0830 pagi.Sampai je kat airport saya terus buat self-check in.Ingatkan boleh tapi disebabkan saya bwk infant aka mya omei so saya kena check in dekat counter.Dengan barisan yang panjang dan Mya omei yang tak reti duduk diam,sangat2 la mencabar.

Flight kita orang pukul 1045 pagi, dalam masa sejam setgh kami sempat berbreakfast kat McDonalds LCCT.Kesian kat Mya Omei takut dia lapar.Dalam pukul 0930 kita orang dah masuk tempat menunggu tapi ada pengumuman lak pas tue, flight delay.Mya Omei mmg tak reti duduk diam, dah berjalan ke hulu ke hilir tak nak dipegang dan didukung. Tak boleh nak diumpan dengan apa-apa dah.Maybe dia mengantuk dan penat+buhsan.Kesian kat Mya Omei.

Aksi Mya Dekat LCCT

Dalam pukul 1115 baru la kita orang naik flight.Ini merupakan pengalaman pertama kami menaiki aeroplane.Sian kan kami.hhuhuh.Dalam flight mya Omei baik ajer tapi bila nak sampai dia macam mengamuk.Menangis jerit-jerit.Bila sampai kat hotel, kami tengok badan dia ada 4 tanda merah-merah.kesian dia, patut la dia mengamuk-mengamuk tadi, tapi saya tak tahu apa yang gigit dia.Takkan la dalam kapal terbang ada semut.Agak tidak mustahil sebenarnya...

Kami selamat mendarat di Indonesia aka Bali @ Denpasar Airport lbh kurang 0230 petang.Nasib baik dah ada orang menunggu dan kami dibawa pergi makan tengahari dekat kedai yang mengadap laut.Tak sempat nak snap gambar sebab terlampau penat.Agak cantik jugak permandangan dekat restorn tue.Dalam pukul 0400 pm kami ke hotel dan pukul 0830 kami lena dibuai mimpi.Letih dan penat.Lagipun esok pagi2 dah nak keluar berjalan-jalan.
Nanti saya sambung lak Part 2 ye.Tunggu!!!.hihihihiihih
DenPasar Airport

No comments: