marzuna

Tuesday, April 19, 2011

Bayi Ditampar pengasuh Di Nursery????

 Assalammualaikum..

Semalam seluruh warga OPIS yg menghantar anak mereke ke Nursery  dikejutkan dengan satu berita yang menggemparkan!!
 
Cuba lihat email dari sorang ibu yg prihatin:-

“DEAREST ALL,

JUST NOW I PEGI TASKA NAK AMBIK AIDID BECOZ TODAY I DPT BALIK AWAL,,,N IM SO UPSET ONE OF THE BABYSITTER""MENAMPAR"" ONE OF THE BABY  N THE BABY WAS KEEP ON CRYING..SERIOUSLY TOO MUCH.. ‘’


Ya Allah…..terkejut saya bila dapat email ni….Apalagi mula la pikir yg bukan2 & syak yg bukan2 ( x pasal2 bertambah dosa saya je…hukhuk…)…..Mya Omei ker yg kena tampar????
 
Aduh……peningnya kepala memikirkan nasib Mya & kawan-kawannya di nursery tu. Apalah nasib si anak2 kecil yg xtau apa2….Kan ke baby memang macam tu….diorang cuma tau nangis je….diorang bukan tau nak kata apa2 sebab diorang masih kecik lagi…..Kalaulah diorg dh pandai buat semua benda sendiri x payah la anto p nursery lg….

Ni ada lanjutan email dari staff2 OPIS….

Tak mengejutkan sbb ada parent (skrg dah tak hantar anak kat situ) pernah nampak baby sitter  tepuk baby yang sedang nangis guna kaki... Cuma di tak berapa cam muka sbb masa tu bilik baby gelap, so she just keep it. Lagipun dia hantar anak sekejap je sbb anak dia takut duduk taska tu. hantar tempat lain ok jer...   & ada baby sitter sanggup tolak baby yang sedang nangis sbb dia nak tidur... Skrg taska buat byk rule sampai ke tahap nak jejak masuk taska waktu ambil anak pun dah tak boleh...

Kenapa la pengasuh2 baby tu bersikap mcm tu?…(bukan semua pengasuh mcm tu….hanya sesetengah saja) Apa agaknya perasaan diorang kalau anak diorg yg masih kecik tu di pukul, di tampar??? Pasti diorg pun marah kan??? Harap pengetua nursery amiklah tindakan sepatutnya…..& sekali sekala pantaulah keadaan di nursery tu…

Kepada semua pengasuh-pengasuh bayi/kanak-kanak, jalankan tanggungjawab sebagai pengasuh nursery secara ikhlas & bersungguh-sungguh….Agak-agak kalau x mampu nak dengar tangisan si kecil tu semua, x mampu nak uruskan bayi…..usahlah keje sana…p la cari keje lain yg sesuai ngn diri sendiri….

Ingat!!! Mungkin kita sebagai parents x nampak apa yg berlaku di nursery…..tp Allah sentiasa nampak apa yg berlaku! Carilah rezeki yg halal…..jgn jadikan rezeki yg halal itu menjadi haram!!!

Mudah-mudahan Mya Omei & friends akan berada dalam keadaan baik & selamatla
hendaknya selepas ni…….Amin…..

2 comments:

Anonymous said...

Salam, we have settle the issue as there is no proof of such action. Its just an accusation of which the child was found with no sign of harsh act as said.
We were willing to do police report but the accuser didnt proceed.

DaddyMya ™ said...

Alhamdulillah.....semua ni hanya rumors je.....wat risau mak bapak je.........