marzuna

Tuesday, July 27, 2010

Kereta Idaman

Bercakap pasal kereta idaman, aku selalu berharap aku akan dapat kereta yang cantik tapi kecik..Tapi masalahnya, semua kereta yang aku suka~~~ cantik, mahal tapi takde la kecik mana..
Masa aku study dekat 'U' dulu, aku sangat berminat dengan Honda CRV.Kereta ni dah la besar, amat tak sesuai dengan orang yg kecik cam aku ni tapi tah macam mana aku terminat lak kereta tu...
Habis study, masa aku mula2 keje pulak, aku tersuka dengan Honda Jazz, mmg kecik dan sangat cantik.Walaupun tak de la mahal sgt, tapi aku masih tak mampu nak membelinya.Aku hanya mampu Myvi aje..hihiihih..Alasan aku beli MYVIsebab rupa MYVI tue lbh kurang honda Jazz..hahahhahah...(ni nak sedapkan hati aje). Setelah Myvi aku hilang, aku tawar hati pulak nak beli kereta, tumpang aje la kereta encik suami..hihihihi..
Baru-baru ni aku ternampak kereta yang agak menarik.search+google dan aku terjumpa la kereta itu.Setelah terjumpa secara tak sengaja, aku telah terminat kereta tersebut...huhuhuuh..tapi harganya cukup "memberangsangkan" dan sekali lagi aku berfikir...aku tak akan mampu memilikinya...Tapi takpe, kalau ada rezeki aku , Tuhan nak bagi, InsyaAllah....suatu hari nanti aku akan dapat belinya jugak..hihihiihihi.
                                                Volkswagen Polo GTI 1.8l
                                                   Harga :    RM138,888.

p/s : Encik Suami..bila nak belikan saya kereta ni?Kan seronok dapat hadiah ni untuk ulangtahun perkahwinan kita..hihihihiihihi

2 comments:

SalidaSunshine said...

Yuna, aku pom suker keta VW ni. Kehkeh.... Aku akan usaha beli. Bior lambat, asal dapat.

marzuna said...

hiihih...kita kumpul duit dr skrg eh..mana la tau..lagi 5-6 tahun kita mampu beli...