marzuna

Monday, August 9, 2010

Dameea Maisarah dah 11 Bulan..

Dameea Maisarah dah berumur 11 bulan 2 hari hari ini.Still tak boleh berjalan.Maybe dia tak pernah menggunakan "walker" dan sebab tue menjadi penyebab dia lambat berjalan.Tapi tak pe, setiap bayi perkembangan dia berbeza-beza.Letih juga nak menjawab bila orang lain bertanya, dah pandai apa?Tak pandai jln lagi??? lambatnya..huhuhuuh..Biarlah orang cakap dia lambat berjalan, janji dia sihat dan pintar.
Bercakap pasal sihat, mya dah batuk hampir 3 mggu.Rasanya dah 3-4 kali juga pergi klinik tapi doctor kata, batuk biasa.Risau juga bila dia batuk teruk tue,..tapi apa lagi yang boleh aku lakukan selain bagi makan ubat dan tak bagi makanan penyebab batuk.Hari ni nak bawa dia ke klinik lagi.Minta doctor sedut kahak dia pulak.Hopefully lepas tu dia akan ok.
Perkembangan lain, dia semakin rajin mengemas rumah.Letih nak kejar dia.Cepat pulak tue dia bergerak.Ase cam nak ikat aje kaki dia..hihihi..Jadi mummy zalim jup.Tapi bila piki semua tu baik tuk perkembangan otak dia, aku dengan perasaan terpaksa rela, membiarkan dia mengemas apa yang dia nak.
Pilih buku mana nak dibaca

Tak cukup buku ni, kena turunkan sikit lagi la...
Susah sgt,turunkan aje semua..baru best!!!

8 comments:

eda said...

tahniah la zuna dah ada yg tolong kemaskan rumah hihii mmg sgt rajin..nampaknya aku pun kena bersiap sedia gak la ni...

marzuna said...

hihihi..tak lama dah tue..dah pandai merangkak nanti, semua benda dia nak tolong buat...

SalidaSunshine said...

ala tomel2. Pakai skirt jeans. Nampak cam ce-po-et je.

marzuna said...

ce-po-et tue apa eh?

aida said...

helo marzuna..

alahai rajin ye anak dara soang ni kemas rumah tolong mummy eh..

marzuna said...

hai aida...

tolong ada makna tue..dia suruh mummy dia exercise...turunkan lemak2..

kakak chomel said...

zuna, saya rasa anak awak ni elok bagi laptop jer, maklum la anak programmer

marzuna said...

kakak chomel - dah try bagi dah.habis key2 dekat keyboard ni dia tarik2..huhuuh..pastue penuh ngn makanan...