marzuna

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan Datang Lagi..

Ramadhan datang lagi..Seronok pula rasa nak sambut ramadhan..Tahun lepas tak boleh puasa atas sebab-sebab yang tidak dielakkan.
Pagi tadi bangun sahur pukul 430 pagi.Encik Hafez dah kunci jam.Mula-mula terbangun pukul 130.pagi..Masa tu mya terjaga, drypers dia dah basah, minta ditukar, dah merengek2, tak selesa agaknya..Terkejut juga tengok jam masa tue, ingatkan  pukul 6.00 pagi.hihiih..mata mengantuk..Cakap dengan Encik hafez,alamak..dah pukul 600 la abg..Dia pun tgk sama jam tue, "dia ckp, eh tak lah..baru pukul 0130 pagi"..hihihiihih...
Menu pagi tadi simple aje, nasi putih+telur dadar+ikan goreng+sayur goreng.Mata mengantuk, takde la selera sangat nak makan.Nasib baik si kecik tue tak bangun sahur sama, dia tu pantang orang terjaga, sure dia nak join sekali.
Hari ni tak tahu lagi nak masak apa untuk berbuka.Dalam peti ada ikan bawal.Rasanya nak masak kari ikan bawal aje.Goreng sayur dan rebus telur masin.Kuih nanti beli la 1-2 jenis.Tak boleh banyak-banyak, nanti membazir pula.
Kawan-kawan, Selamat Berpuasa.Azam saya ramadhan kali ni nak Puasa penuh.Doakan saya eh :)

5 comments:

SalidaSunshine said...

Mana bleh pose penuh. Mesti tinggal jgk seminggu. :p

marzuna said...

hihihi..jgn dengki ngn aku eh...

eda said...

zuna ada besar kebarangkalian utk posa penuh ni dak lid...aku gak tak tau mcmana ni hukhuk...

kakak chomel said...

selamat berpuasa! walaupun kita ni satu department, tapi payah tulll nak jumpa

marzuna said...

kak chomel - tue la pasalnyer...dekat tapi jauh...hhiihih

eda - ada rezeki kot nak pose penuh ag...